Wie zijn wij?

 

The Sugar Academy is opgestart door Dominique Ballard, eigenaresse van The Little Cake Shop. Al drie jaar lagen de plannen voor een opleiding op de tekentafel en in 2016, in samenwerking met verschillende docenten uit het hele land, is er een concrete, uitgebreid curriculum ontwikkeld voor een specifieke taart-gerichte opleiding neergezet.

De locatie bestaat uit een volledig uitgeruste bakkerij en een cursusruimte met de nieuwste apparatuur en gereedschap. In het hart van het land, het centrum van Hilversum, is de Academy goed bereikbaar voor cursisten vanuit het hele land.

De docenten werden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun specifieke en gerichte kennis, lesbekwaamheid en de toepasbaarheid van hun technieken op hedendaagse taartdecoratie voor de Nederlandse markt.

Het lesprogramma is specifiek ontwikkeld om de cursisten alle nodige skills en technieken op hoog niveau mee te geven zodat ze de best mogelijke basis krijgen voor hun start als ondernemer of cake designer. Alle nieuwste technieken komen aan bod, evenals alle klassieke basistechnieken, terwijl al het overbodige buiten beschouwing worden gelaten. Op deze manier is de opleiding heel gericht en toegespitst op de werkelijke hedendaagse markt.

Dominique Ballard 

Amerikaanse van oorsprong, had Dominique het bakken al in haar bloed en startte met fondant taarten in 2007. Zij bouwde snel een reputatie op door originele en bijzondere taarten en technieken. Na een aantal masterclasses gevolgd te hebben, heeft zij in 2010 The Little Cake Shop opgezet in Hilversum. Haar webshop, internationale cursussen en taartcreaties werden snel door Nederland en België bekend, o.a. door de kwaliteit en originaliteit van de producten en de workshops.

Dominique is gespecialiseerd in 3D taarten - extreme constructies, boetseren en gebruik van specifieke en bijzondere materialen voor taarten zoals modeling chocolate, Rice Krispie Treats en isomalt.

Haar lestechniek is gericht op mensen de basis tools mee te geven, zodat cursisten ze eigen maken en verder kunnen toepassen op hun eigen ontwerpen. “Ik kauw niet alles voor en geef studenten geen vooraf bepaalde ‘template’ waarmee ze bijvoorbeeld de perfecte poppetjes kunnen maken. Ik geef ze liever een goede basistechniek en laat ze die zelf toepassen op hun eigen ideeën. Als je vanaf het begin leert met een simpel broodmes zelf cake te snijden, in plaats van een bakvorm gebruiken, dan kun je met oefening alle vormen en maten aan.”

Dominique heeft ook jarenlange ervaring in de taartenbussiness en het professioneel taartenmaken als bedrijf. Hoe werf ik klanten, hoe bepaal ik mijn prijzen, hoe richt ik mijn boekhouding in, hoe start ik als professional, waar moet ik opletten bij het huren van een pand, hoe maak ik het best gebruik van social media en internet? Allemaal vragen die ook belangrijk zijn als je op hoog niveau wilt slagen als Cake Designer.

Wendy Schlagwein

Wendy is in 2006 begonnen met het decoreren van taarten. 

De hobby begon door de verjaardag van haar zoontje in april 2006 waar voor ze iets speciaals wilde maken. Het bakvirus kreeg haar te pakken en al snel ging de hobby over in werk. Na diverse wedstrijden te hebben gewonnen werd de vraag naar workshops steeds groter en zo is ze in het lesgeven beland wat haar en haar cursisten goed beviel. 

Wendy's specialiteiten zijn vrij breed van speelse armatuur taarten tot bruidstaarten. Maar vooral het boetseren ligt haar na aan het hart.

In 2011 nemen die nieuwe plannen vorm aan in het verschijnen van mijn eerste taartenboek, "Een jaar vol taart!" in april 2011. Hierna zijn er nog 2 boeken uit gekomen. "Een leven vol taart" ook een feit. Dit boek is in oktober 2012 ook verschenen in het Engels onder de titel "Happy Cake Days. en een derde boek ëen wereld vol taart".

Inmiddels is het 2016 en geef nog steeds workshops en bak ook regelmatig in opdracht, ook voor vrij bijzondere projecten. Zo heeft ze al voor diverse musicals een taart mogen maken.
Haar nieuwste uitdaging naast haar taarten, de workshops en gastworkshops is dan ook het versterken van het team van "the sugar Academy". En daar heeft ze ontzettend veel zin in.

Anneke Hilligehekken
Carle Douglas

 

Anneke stond van kleins af aan al met haar vader in de keuken. Waar de voorkeur van haar vader uitging naar hartig ging die van haar juist uit naar zoet. Ook niet helemaal gek want met één opa als patissier en de andere opa als bakker zit bakken en het maken van mooi eten in haar genen. Sinds 2011 heeft ze zich gespecialiseerd in het decoreren van taarten. Na diverse workshops gevolgd te hebben en de opleiding PME Master te hebben afgerond, werden bruidstaarten en sweet tables haar passie en weet menig bruidspaar haar bedrijf Taartjes van An te vinden. Haar signatuur; elke taart gaat strak en perfect de keuken uit. Spelen met kleuren, suikerbloemen, technieken en altijd in voor noviteiten. Ze heeft jarenlang marketing/verkooptrainingen gegeven, foto reportages gemaakt en ze heeft ruime ervaring in het opzetten van bedrijven. Met haar nuchtere kijk op het leven en haar praktische en enthousiaste instelling zijn haar lessen boeiend, verhelderend en interactief. Misschien ben je haar al eens tegengekomen op Taart & Trends waar ze sinds enige jaren een vast gezicht is in het demoteam. Workshops geven doet ze niet maar Anneke geeft graag haar ervaring en kennis door aan de studenten van The Sugar Academy!

Na zijn opleiding aan de Amsterdamse banketbakkersschool werkte Carle Douglas op de patisserie-afdeling van het Amstel Hotel en een aantal gerenommeerde banketbakkerijen, waarna hij cursussen suiker- en chocoladewerk volgde in Zwitserland om zijn vakkennis verder te verdiepen en uit te breiden. Hierna werkte hij met veel succes bij Restaurant Neeltje Pater, Restaurant Christophe (dat mede dankzij Carle’s patisserie-creaties een eerste Michelinster wist te verkrijgen), en andere patisseries.

Tegenwoordig biedt Carle Douglas zijn patisserie- en dessertkwaliteiten rechtstreeks aan aan particulieren, via zijn eigen bedrijf DouglasDelights. Daarnaast zet hij zich in voor verschillende creatieve patisserie- en culinaire projecten. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere de Bijenkorf, Suikerstichting, Philips/Decca, Haarlems Gymnasium, IMC Weekendschool, ROC, FGH bank, Seasons, diverse televisie-kookprogramma’s, culinaire tijdschriften en celebrities.

Carle gaat de eerste module begeleiden: Basis Bakken. Kennis over de ingredienten, de samenstelling van recepten en het chemie van het bakken. 

Edwin Weimer
Arina van Driel

Arina is een gediplomeerd activiteiten begeleidster die vanuit de hobby wereld de taarten in gerold is. Na jaren lang geboetseerd te hebben met klei soorten is zij in 1996 in contact gekomen met de bloemdecoraties van suiker en koud porselein. Dit trok haar zo enorm aan dat ze hier een docenten opleiding in heeft gedaan. Door veel workshops te volgen in binnen en buitenland van grote namen en vooral door de Engelse suikerkunst geïnspireerd heeft ze deze tak van taart decoreren zich volledig eigen heeft gemaakt.
Vanaf 2001 tot op heden heeft zij menig internationale prijzen op haar naam staan. Veelal goud. Enkele ‘best of show’ en als bekroning zelf een award gekregen als ‘Masterclass Artist of Excellence’.
Lesgeven doet ze al van jongs af aan. Vol passie brengt ze haar kennis over aan haar cursisten en vind ze het genieten als cursisten deze tak van decoreren willen leren.
Het bloemen maken is haar specialiteit  maar ook voor boetseren, tekenen en schilderen heeft zij een passie.
Een grote eer en een super leuke uitdaging vind ze het om het team van de sugar academie te komen versterken. Om de leerlingen ook deze mooie tak van het taart decoreren te laten zien en aan te leren.

Marielle Vroome

Marielle gaat de royal icing lessen verzorgen voor de Basics Jaar. Binnenkort mer informatie over Marielle van de Koekenbakkers.

Een maquettebouwer, een artiest en een airbrusher! Een creatief brein die alles in het ‘klein visueel’ maakt, met zijn bedrijf Small Visuals, een naam in de wereld van maquettebouw  en modelbouw, en airbrushen.

Na mijn afstuderen van het Nimeto Utrecht, MTS voor reclame en presentatie technieken, in 1991, kreeg ik direct een baan als een toonaangevende ontwerper voor stand- en interieurbouw projecten, ik begeleidde afstuderende studenten van het Nimeto uit Utrecht en het Cibap in Zwolle, ik heb dit met veel plezier gedaan tot mijn hobby, mijn werk werd, en in dit werk voel ik nog steeds de liefde voor de hobby. 

Al mijn ervaring en kennis zet ik nu in, om iedereen, beginner of gevorderde, op de juiste manier en met de juiste kwaliteit kennis te laten maken met wat airbrushen is, maar uiteraard ook op het gebied van maquettebouw en modelbouw, ben ik nog zeer actief. 

Tijdens de workshops leer ik je de basis elementen van een airbrush kennen, hoe gebruik je een airbrush en vooral ook, hoe maak je deze goed schoon voor een volgende keer. Maar bovenal leer ik je hoe je een airbrush gemakkelijk kunt gebruiken bij het decoreren van taarten.

Ik geef met een hoge kwaliteit les, en misschien lijken de lessen en workshops daardoor, op het eerste gezicht, te hoog gegrepen zijn voor beginners, en sommige gevorderde, maar ik garandeer een geweldig resultaat.

 

Ik hoop jullie te zien op een van de airbrush modules.

Nathasja Flapper

Nathasja startte in 2013 met hobbymatig taarten maken nadat ze een taart magazine cadeau kreeg van haar stiefvader. “Hij zei; 'Dat vind ik nou echt iets voor jou', al had ik geen idee waarom, want ik deed nooit iets met bakken en al helemaal niet met taart decoreren, maar hij zag iets wat ik niet zag, en hij kreeg gelijk”
Het duurde niet lang of de eerste 3D taart was gemaakt, dit wakkerde de artiest in haar wakker en ze ontwikkelde zichzelf verder. Heel veel oefenen, vallen en weer opstaan, dat was de leerweg, en vooral kritisch blijven. In 2015 startte ze haar bedrijf Flappergasted Cakes om les te kunnen geven, en eind 2017 Next Level Cakes samen met vriendin Mariska. Ze is totaal niet bang om te experimenteren, en dat liet ze aan haar klanten weten, vrijwel elke taart was een eerste keer en dat pakte goed uit want al doende en experimenterend bracht ze zichzelf naar nationale en internationale wedstrijden waar ze 1e prijzen en gold awards binnen sleepte. In zowel 2016 als 2017 werd zij finalist voor de Cake Masters Awards in Birmingham, UK. “Het maakte mij echt niet uit of ik die felbegeerde award wel of niet zou winnen, het feit dat ze mij beschouwden als een van de allerbeste binnen mijn categorie, was al voldoende.”
Inmiddels heeft ze al vele workshops gegeven, nationaal en internationaal, en deze stap naar The Sugar Academy is er een die ze maar wat graag met beide handen aangrijpt!

© 2015 Sugar Academy 

info@sugaracademy.nl

  • Facebook Round
  • YouTube Round